Lengvatinis periodas

Lengvatinis periodas – tai laikotarpis, kai mokamos tik palūkanos už pasiskolintus pinigus, o paskolos suma dar nemokama.

Lengvatinio periodo pranašumas ir yra tai, kad padeda lanksčiai planuoti išlaidas. Paėmus paskolą einamąjį mėnesį patiriamos papildomos išlaidos, pavyzdžiui, reikia sumokėti paskolos administracinį mokestį, ir jeigu tą patį einamąjį mėnesį sutartyje numatyta pirma paskolos grąžinimo diena, išlaidų tą mėnesį gali pasirodyti per daug. Todėl lengvatinio periodo sąlyga sudaro galimybes tam tikrą laikotarpį mokėti tik dalį būsimos įmokos, t. y. palūkanas. Tačiau kuo ilgesnis lengvatinis periodas, tuo daugiau sumokama palūkanų per visą paskolos terminą.

Tarkime, imama vartojamoji paskola trejiems metams ir galimas lengvatinis periodas (kurį paprastai su tam tikrais apribojimais gali pasirinkti pats paskolos gavėjas) yra 1 mėnuo, t. y. pirmą paskolos grąžinimo mėnesį mokėsite tik palūkanas, negrąžindami paskolos sumos dalies, o jau antrąjį – visą paskolos įmoką.

Šaltinis:

„Swedbank“

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.