Linijinis paskolos grąžinimas

Paskolos grąžinimo metodas, kai kiekvieną mėnesį grąžinama fiksuota paskolos dalis ir mokama kintanti palūkanų, apskaičiuojamų pagal likusio įsiskolinimo sumą, dalis. Taigi grąžinant paskolą linijiniu metodu mėnesio įmokos laipsniškai mažėja, nes mažėjant grąžinamos paskolos likučiui mokama vis mažiau palūkanų, kurios skaičiuojamos nuo paskolos likučio.

Pavyzdžiui, jūsų būsto paskola 100 000 Eur, paskolos terminas 15 metų, o artimiausio mokėjimo mėnesio įmoką sudaro 561,80 Eur paskolos dalis ir 947,50 Eur palūkanų dalis, taigi mėnesio įmoka yra 1509,30 Eur. Kito mėnesio mokėjimo mėnesio įmoką sudaro 561,80 Eur paskolos dalis ir 942,18 Eur palūkanų dalis, o mėnesio įmoka siekia 1503,97 Eur. Taigi grąžinamos paskolos dalis vienoda, mažėja tik palūkanos, kartu mažėja ir bendra mėnesio įmoka.

Šaltinis: Swedbank

Domitės finansavimo galimybėmis? >> Vartojimo paskola

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.