Lizingas

Lizingas (finansinė arba išperkamoji nuoma) – tai turto numos sandoris, suteikiantis galimybę nuomos pabaigoje tapti turto savininku. 

Tai toks kokio nors objekto įgijimo būdas, kai sudaręs sutartį su lizingo paslaugos teikėju objekto gavėjas/pirkėjas už galimybę juo naudotis reguliariai moka įmokas bei palūkanas,  t. y. nuomos mokestį už naudojimąsi daiktu. Sutarties pabaigoje, kai jau būna sumokėta visa nustatyta suma, asmuo įgyja nuosavybės teisę į minėtą objektą – tampa jo savininku.  

Finansinės nuomos būdu įsigyjant kokį nors daiktą užstatas paprastai nėra reikalingas – jo vaidmenį atlieka pati prekė.  Vis dėlto dažnai tenka sumokėti pradinį įnašą, kuris sudaro tam tikrą prekės vertės dalį. Lizingo būdu dažniausiai įsigyjami automobiliai, buitinė ir elektroninė technika, baldai, įmonės tokiu būdu perka komercinę, pramoninę įrangą, transporto priemones ir pan.  
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.