Meškų rinka

Terminas, apibūdinantis finansų rinką, kurioje fiksuojamas ilgalaikis vertybinių popierių kainų kritimas. Iš esmės meškų rinka vadinami bendri rinkos ar tam tikro rinkos indekso (pavyzdžiui, „S&P 500“) nuosmukiai. 

Meškų rinkų periodas itin skirtingas: nuosmukis gali trukti ir kelias savaites ar mėnesius (ciklinės meškų rinkos), ir kelerius metus ar net dešimtmečius (ilgalaikės meškų rinkos). Neretai meškų rinkos galioja ir pavienėms prekėms ar vertybiniams popieriams, kurie patiria ilgalaikį nuosmukį. Paprastai taip apibūdinama situacija, kai vertybinių popierių kainos krinta 20 proc. ir daugiau nuo savo pastarojo meto aukštumų.

Meškų rinkos situacija siejama su pesimistiniu investuotojų požiūriu į ateities perspektyvas ir vengimu investuoti, o tai mažina vertybinių popierių kainą. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.