S&P 500 indeksas

Akcijų indeksas, kitaip žinomas kaip „Standard & Poor’s 500“ indeksas, yra vienas svarbiausių rodiklių JAV akcijų biržose. Jis apskaičiuojamas naudojant 500 bendrovių, kotiruojamų Niujorko vertybinių popierių bei „Nasdaq“ biržose, akcijų kainas. 

Nuo 1957 m. skaičiuojamame „S&P 500“ indekse esančios bendrovės sudaro apie 80 proc. visos JAV akcijų rinkos kapitalizacijos. Beveik pusę indekso reikšmės sudaro finansų, informacinių technologijų ir energetikos sektorių akcijos. Šiuo metu didžiausią įtaką indekso reikšmei turi „Microsoft“, „Apple“, „Amazon“ ir „Facebook“ akcijų kainos.

„S&P 500“ laikomas tiksliausiu JAV akcijų rinkos būklę atspindinčiu indeksu. Dėl šios priežasties jo reikšmę galima rasti įvairiose JAV ekonomikos apžvalgose. „S&P 500“ indeksą skaičiuoja ir skelbia reitingų bendrovė „S&P Dow Jones Indices“. Šis indeksas kartu su „Nasdaq Composite“ bei „Dow Jones Industrial Average“ yra vienas dažniausiai investuotojų sekamų JAV akcijų biržų indeksų.

„Standard & Poor’s“ (arba „S&P“) yra viena iš trijų svarbiausių pasaulio kredito reitingų agentūrų, skelbianti vertybinių popierių kainų indeksus.

Domitės investavimu? >>  „Swedbank“ Investavimo akademija

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.