Spekuliantas

Tai asmuo, kuris, naudodamasis turto (finansinio ar fizinio) kainos ir vertės svyravimais, siekia greito pelno. 

Spekuliantai paprastai orientuojasi į trumpalaikį investavimą. Jie prisiima finansinę riziką, atidžiai seka pokyčius ir greitai į juos reaguoja. Dėl agresyvaus greito pelno siekio sąvoka „spekuliantas“ dažnai turi neigiamą atspindį. Dažniausiai ši sąvoka naudojama kalbant apie investavimą.   

Manoma, jog stambiausią visų laikų spekuliaciją valiuta atliko Džordžas Sorošas (George Soros). 1992 m. rugsėjo 16 d. šis investuotojas pardavė maždaug 10 mlrd. JAV dolerių vertės svarų portfelį, dėl ko šalies centrinis bankas buvo priverstas devalvuoti svarą. Tuo metu Sorošo pelnas siekė apie 1,1 mlrd. JAV dolerių, o ta diena buvo praminta „juoduoju trečiadieniu“. Pats Sorošas pelnė „žmogaus, parklupdžiusio Anglijos banką ant kelių“ vardą.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.