Subsidija

Subsidija - tai valstybės finansinė parama arba mokesčių nuolaidos piliečiams bei jų veikloms. Subsidijas gali gauti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, o jų dydis priklauso nuo valstybinio minimumo bei generuojamų mėnesinių pajamų.
 
Kalbant apie juridinius asmenis, subsidijos gavimas gali kompensuoti išlaidas, padengti patirtus nuostolius, pagerinti įmonių veiklą ar net palaikyti esamas kainas. Tuo metu fiziniai asmenys gali pasinaudoti subsidijomis esant mažoms pajamoms, netekus darbo vietos, planuojant įsigyti didesnį pirkinį (pavyzdžiui, nekilnojamą turtą). Tokiu būdu padedama prisitaikyti prie besikeičiančių finansinių aplinkybių.
 
Subsidijos yra skirstomos į tiesiogines bei netiesiogines. Tiesioginės subsidijos yra skiriamos norint paremti mokslinius tyrimus ar tobulinti įmonių verslo modelį (pvz., įdiegiant naujas technologijas ar perkvalifikuojant darbuotojus). Tuo metu netiesioginės subsidijos yra suteikiamos mokestinės ar piniginės-kreditinės politikos pagalba. Tokiu būdu galima gauti mokestines lengvatas, kreditus.
 
Kalbant apie verslą, priklausomai nuo skiriamos subsidijos pobūdžio, jos gali padėti augti perspektyvioms industrijoms arba palaikyti neefektyvias, bet strategiškai svarbias įmones. Tačiau nors ir subsidijos perskirsto gerovę, jos taip pat pažeidžia laisvosios rinkos principus bei gali sumažinti paskatas verslui veikti efektyviai.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.