Tantjema

Tantjema (pranc. tantieme – dalis) – papildomas atlyginimas, mokamas akcinės bendrovės valdybos nariams, direktoriams ir aukštiesiems tarnautojams iš bendrovės grynojo pelno. Tokiu apmokėjimo būdu siekiama skatinti vadovų ir darbuotojų darbo efektyvumą. Metinėms išmokoms (tantjemoms) gali būti skirta ne didesnė pelno dalis, negu skirta dividendams.

Pvz., 2015 metų pabaigoje, kai buvo skirstomas pelnas, atskaičius mokesčius, akcinės bendrovės X valdybos nariams buvo išmokėtos tantjemos – 15 proc. grynojo finansinių metų pelno, t. y. 8687 eurų.

Tantjema taip pat yra procentais nustatytas atlyginimas autoriui iš pajamų, gautų pastačius pjesę, išleidus knygą ir pan.

Šaltiniai:

Tarptautinių žodžių žodynas. Vilnius, 2003 m.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.