Veiklos nuoma

Veiklos nuoma – tai nuomos sandoris, kai asmuo moka nustatytas įmokas ir turi teisę per visą nuomos laikotarpį naudotis nuomos objektu. 

Pagrindinis finansinės nuomos (įprastai vadinamos lizingu) ir veiklos nuomos skirtumas yra tas, kad antruoju atveju pasibaigus sutarčiai turtas netampa kliento nuosavybe, o sugrįžta nuomotojui. Tiesa, pasibaigus nuomos sutarčiai paslaugos teikėjas gali suteikti galimybę klientui įsigyti naudojamą turtą, pavyzdžiui, už rinkos kainą arba (ypač automobilių veiklos nuomos atveju) už likutinę vertę. Ji gali būti tiek didesnė, tiek ir mažesnė už turto rinkos kainą. 

Daugeliu atvejų už naudojimąsi veiklos nuomos objektu yra nustatomas fiksuotas mokestis. Priklausomai nuo taikomų sąlygų, paslaugos teikėjas gali rūpintis ir nuomojamo objekto priežiūra bei aptarnavimu. Taigi įmonėms ši paslauga suteikia galimybę planuoti ilgesnio laikotarpio pinigų srautus. Nuomojantis, o ne įsigyjant reikiamą turtą, jo apskaita įmonėms tampa paprastesnė.  

Veiklos nuomos objektai dažniausiai būna transporto priemonės, komercinė, pramoninė, technologinė įranga ir kt. Daiktui nusidėvėjus gali būti sudaroma sutartis dėl naujo turto nuomos, todėl veiklos nuoma laikoma ir patogiu būdu turtui atnaujinti.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.