Vertybinių popierių sąskaita

Vertybinių popierių sąskaita (VP sąskaita, angl. securities account, brokerage account) – speciali vertybinių popierių sąskaita, kurios paskirtis – saugoti vertybinius popierius bei atlikti įvairias su jais susijusias operacijas vietinėje bei užsienio rinkose. Ši sąskaita yra deponuojama, t. y. saugoma tam tikros kredito įstaigos: tai gali būti bankas, taupomoji kasa ir t. t.

Dauguma investuotojų dažniausiai naudoja VP sąskaitą vertybiniams popieriams pirkti, parduoti ar įkeisti. Iš esmės galima teigti, kad VP sąskaita yra panaši į įprastą banko sąskaitą. Tačiau pagrindinis skirtumas – VP sąskaitos suteikiama galimybė lengvai pasiekti akcijų biržas bei kitų tipų investicijų platformas.

Atsidaryti VP sąskaitą gali kiekvienas fizinis ar juridinis investuotojas – tai galima padaryti ir interneto banke, ir banko padalinyje. VP sąskaita, joje vykdomos operacijos bei jos dalininkai privalo atitikti valstybės, kurioje yra registruojama, mokesčių reikalavimus.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.