Atradimai Kaune: patirkite pulsuojantį miesto meną

2023-02-14

Lietuvos širdyje įsikūręs Kauno miestas – puiki vieta praleisti aktyvų laiką su šeima. Kaunas neretai lankytoją nustebina savo panoramos grožiu, tačiau ne kiekvienas žino apie mieste tvyrantį gatvės meną ar netikėtas kūrybines instaliacijas.
 
Kviečiame susipažinti su atradimais Kaune ir kartu su audiogidu leistis į pasivaikščiojimą maršrutu!
 

Kauno maršrutas

 

  • Atsisiųskite Kauno maršrutą PDF formatu čia.
  • Atsidarykite maršrutą „Google“ žemėlapyje čia.
  • Klausykitės įdomaus audiogido, kuris ne tik Jus lydės kelionės metu, bet ir padės pažinti miesto vietoves:
     


Kauno maršrutas

  1. „Langai“ – kviečiame pasivaikščioti atradimų kupinu maršrutu, tad kelionę po Kauną pradėsime šiek tiek atokiau nuo miesto centro, bet su tikru atradimu. Čia lauks namas. Ne, tikrai ne įprastas. Jį pastebėti turėjote jau artėdami. Jaunasis menininkas Linas Kaziulionis sumanė pastatą padabinti spalvotais stačiakampiais, taip sukurdamas iliuziją, kad namą puošia daugybė įvairaus dydžio ir formų langų. Paskaičiuokite, kiek išties namas turi aukštų. Ar jau pavyko? Paskaičiuokime kartu: vienas, du, trys ir palėpė. Meninė matematinė užduotis išspręsta – žengiame toliau!
  2. Pėsčiųjų perėja  – pasivaikščiojimo pradžiai parengėme ir linksmą natą – kas greitas, bet visiškai neskuba? „Zen triušis“! Ši Luko Šiupšinsko skulptūra įsikūrusi tikrai matomoje vietoje, tačiau net ir kasdien požemine perėja einantys žmonės per skubėjimą ima ir jos... nepastebi. Tad kviečiame šiandien neskubėti, o mėgautis pasivaikščiojimu. Kaip šis triušis atraskime savo ramybę – giliai įkvėpkime, iškvėpkime ir tęskime kelionę.
  3. Kiemo galerija  – ši vieta tikrai gerai žinoma net ir Kauno svečiams. Bet ar užėję pajutote, kad jus... stebi? Pasižvalgykite ir atraskite, kas geltonas, pozityvus ir stebi visus kaimynus. Gyventojas draugiškas, bet su charakteriu – autorius jį nupiešė, kad draugiškai primintų: čia ne vieta šiukšlinti. Dar pridursime, kad jūsų stebėtojo akys didelės, žavios ir mėlynos. Atradote jį? Bus lengviau, jei ieškosite piešinio, kuriam atgijus pasigirstų murkimas. Jei stovite akis į akį su pieštu kiemo katinu – puiku, galime judėti toliau. Jei dar neradote, ramiai pasižvalgykite ir suradę tęskite pasivaikščiojimą.
     Kiemo galerija

     

  4. Neofreska  – priėjus šį piešinį norisi sakyti „OHOOOOO“. Jo dydis net 250 kvadratinių metrų. Nugulė ant šios sienos neatsitiktinai. Čia Lietuvos radijo ir televizijos istorinis pastatas, iš kurio jau 1933 m. vyko radijo transliacijos, vėliau prisijungė ir televizija. Pastatą freska papuošė 90-ies metų jubiliejų šventęs „Lietuvos radijas“. Ar atpažįstate, kas vaizduojama piešinyje? Kūrinio autorius Tadas Vincaitis-Plūgas nepabijojo savo įkvėpimui pasitelkti šiuolaikinių akcentų ir archyvinių LRT kadrų.
  5. Medis ąžuolyne  – kviečiame užsukti į ąžuolyną ir rasti netikėtą objektą – daugiabutį. Išgirdote teisingai – daugiabutį. Apsidairykite. Na, ar matote, ką panašaus? Padėsiu – čia įsikūrę ne žmonės, o sparnuotieji miško gyventojai. Tiesa, pamatyti galite ne tik žvirblius, zyles ir čiurlius. Varnos, geniai ir net viena kita voverė į šį daugiabutį reguliariai užsuka pasisvečiuoti. Inkilų medis tikrai lengvai pastebimas, tad nebijokite šiek tiek pasivaikščioti ąžuolyne ir tikrai jį atrasite.
     Kauno pilis

     


Sužinokite, ką gali papasakoti Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Telšių, Alytaus, Tauragės ir Marijampolės miestai.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.