Kelionė po Žemaitiją: vaizdingas pasivaikščiojimas Tauragėje

2023-02-22

Kaip keliaujant pažinti miestą, jo gyventojus ar istoriją? Pasitelkite smagius pasivaikščiojimus po lankytiną kraštą! Pasivaikščiojimas po Tauragę gali suteikti ne tik papildomų žinių apie miestelėnų kultūrą, bet ir palikti malonų įspūdį – neabejojame, kad gamtos gausa galėtų nustebinti kiekvieną. 

Kviečiame susipažinti su atradimais Tauragėje ir kartu su audiogidu leistis į pasivaikščiojimą maršrutu! 
 

Tauragė

 

  • Atsisiųskite maršrutą PDF formatu čia.
  • Atsidarykite maršrutą „Google“ žemėlapyje čia.
  • Klausykitės įdomaus audiogido, kuris ne tik Jus lydės kelionės metu, bet ir padės pažinti miesto vietoves:
     


Tauragės maršrutas:

  1. Jūros upės užtvanka – priekyje matote Jūros upės užtvanką, kurią 1922 metais pastatė Amerikos lietuvių įkurta įmonė „Rūbas“. Užtvanka buvo medinė, o šalia stovėjo elektrinė, kuri elektra aprūpindavo Tauragę ir artimiausius kaimus. 1935 metais pastatyta lentpjūvė, kurios pastatas 1985–1986 metais perstatytas. Jį matote dešinėje užtvankos pusėje – ten šiuo metu yra viešbutis. Užtvanką upė kelis kartus pralaužė, ją vis tekdavo tvirtinti. Galiausiai 1976–1977 metais pastatyta nauja bene 4 m aukščio gelžbetoninė užtvanka. Ji ypatinga! Prie jos įrengtas žuvitakis neršti plaukiančioms žuvims. Ar žinote, kur toliau keliauja žuvys, įveikusios Jūros upės užtvanką? Jos gali pakilti į kitus Jūros intakus, o tuomet pasiekti Nemuną ir net Baltijos jūrą. Mums šiandien tiek daug nukeliauti tikrai nereikia, bet dar turime, ką apžiūrėti. Pirmyn!
  2. Zumpės tvenkinio pakrantė – šiuo metu esame Tauragės miesto rytinėje dalyje, Žalgirių mikrorajone. Kažkada čia buvo kasamas molis, o vėliau, vieta prisipildė vandens ir susidarė Zumpės tvenkinys. Tvenkinys priklauso Šešuvio upės baseinui, o jo rytine pakrante prateka Beržės upė. Pasivaikščiokite po patogiai sutvarkytą tvenkinio pakrantę, taip pat, užsukite į šalia esantį Kartų parką, kuriame rasite pramogų skirtų visai šeimai. Tiek daug gamtos vaizdų viename taške! Smalsu, kas laukia toliau? Tęskime pasivaikščiojimą.
     pakrantė

     

  3. Kalvano parkas – ar atėję į žemėlapyje nurodytą vietą lengvai radote, kas čia laukia? Prieikite arčiau prie sėkmės deivės! Čia, parke, lankytojų laukia būtent jos skulptūra. Prie jos galite ir kartu vaikštantiems palinkėti puikių metų, ir vaizdo įrašą iš čia nusiųsti tiems, kas gyvena kituose miestuose ar šalyse. Galbūt deivė išgirs jūsų linkėjimus ir prisidės prie puikių metu. O kalbant apie sėkmę, verta aplankyti ir parko pasididžiavimą – beveik 200 metų sulaukusį ąžuolą. Jam sekasi ne tik dėl brandaus amžiaus, bet ir lokacijos. Po juo pūpso meilės suolelis. Ah, tik įsivaizduokite, kiek romantiškų akimirkų šis ąžuolas yra regėjęs. Jei esate su draugaus, šeima ar kolegomis – apsikabinkite ir nudžiuginkite ąžuolą. Esate su mylimuoju ar simpatija – pats metas bučiniui ant meilės suolelio. 
     parkas

     

  4. Pėsčiųjų tiltas – šiuo metu keliaujame Tauragės pėsčiųjų tiltu. Jis pastatytas 2014 metais ir jungia Tauragės centrą su dešiniajame Jūros upės krante esančia miesto dalimi. Jeigu pažvelgsite žemyn, pamatysite renovuotą krantinę, o perėję tiltą ir užlipę į šlaito viršų atsidursite apžvalgos aikštelėje. Pasigrožėkite vaizdu, taip pat apžiūrėkite šalia laiptų stūksantį II pasaulinio karo laikų įtvirtinimą. 

 

Sužinokite, ką gali papasakoti Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Telšių, Alytaus, Vilniaus ir Marijampolės miestai.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.