IPO

IPO – (angl. Initial Public Offering) pirminis viešas akcijų siūlymas. Vykdydama IPO, įmonė pirmą kartą pristato visuomenei savo vertybinius popierius. IPO metu įmonės akcijos įtraukiamos į biržos sąrašus, kad jas galėtų įsigyti mažmeniniai ir instituciniai investuotojai. 

Pasirengimas IPO trunka apie pusę metų, o pats akcijų išplatinimas – 2-3 savaites. 

Prieš vykdydama IPO, įmonė turi atlikti išsamius teisinius, finansinius ir verslo veiklos patikrinimus bei parengti reikalingus dokumentus. Vienas iš jų – IPO prospektas, kuriame pateikiami veiklos rezultatai ir kita investuotojams reikalinga informacija. Su juo gali susipažinti visi norintys.

IPO dažniausiai vykdomas per tarpininką – finansų instituciją. Ji pasiūlo vienos akcijos kainą remdamasi atliktais rinkos tyrimais, organizuoja akcijų platinimą investuotojams. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.