Refinansavimas

Refinansavimu vadinamas skolinimasis, siekiant padengti kitą paskolą arba kitos paskolos palūkanas. Refinansavimas gali būti vykdomas įvairiais tikslais, pavyzdžiui: norint pagerinti paskolos sąlygas, siekiant padidinti turimą paskolos sumą ar dėl kitų priežasčių.

Pavyzdžiui, skirtinguose bankuose turite 2 vartojamąsias paskolas, gautas skirtingu laiku, taigi, turite 2 atskiras įmokas. Jei nuspręstumėte bendradarbiauti tik su vienu banku, tada kreiptumėtės dėl paskolos refinansavimo ir gautą sumą pervestumėte į abiejų turimų vartojamųjų paskolų sąskaitas, taip jas padengdami. Po to jums liktų tik viena paskola ir viena įmoka. Kai vietoje kelių įsipareigojimų lieka vienas, tampa patogiau tvarkyti asmeninius finansus.

Refinansavimu taip pat vadinamas procesas, kurio metu bendrovė išleidžia naujus vertybinius popierius ir gautus pinigus panaudoja išpirkti anksčiau išleistiems vertybiniams popieriams.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.