Pagalba patyčių atveju: kaip spręsti šią problemą?

2023-05-31

Patyčios – rimta ir kompleksiška problema, su kuria susiduria ne vienas vaikas, ypač mokykloje. Jos gali įgyti įvairias formas (žodinės, fizinės, kibernetinės) ir turi neigiamą įtaką psichologinei sveikatai ne tik vaikystėje. Patyčių sukeltos psichologinės traumos gali palikti įspaudą visam likusiam gyvenimui.

Apie patyčių problematiką, kaip jas pastebėti ir užkirsti tam kelią, pasakoja gydytoja, vaikų ir paauglių psichiatrė Jovita Anikinaitė.


Sužinoję, kad vaikas patiria patyčias, tėvai dažnai nežino, kokių veiksmų reikėtų imtis pirmiausiai, kaip apie tai kalbėtis su vaiku ir jį nuraminti, kokio įsitraukimo reikėtų tikėtis iš mokyklos. Čia rasite patarimus, kurie padės susidėlioti veiksmų planą ir užkirsti kelią tolimesniam patyčių vystymuisi.

NAUJIENA! Pagalba patyčių atveju – nauja gyvybės draudimo paslauga, galinti padėti Jūsų šeimai įveikti iššūkius. >> Sužinokite kaip

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.